Levensbegeleiding

Na het verlies van een dierbare is het goed om te rouwen, maar hoe rouw je? Er is geen goede of foute manier van rouwen, iedereen die rouwt immers op zijn of haar eigen manier. Toch is het soms prettig om een vorm van Levensbegeleiding te hebben die u helpt bij het accepteren van het verlies van uw dierbare. Zorgcentrum Hedera Zwolle is gespecialiseerd in diverse soorten Levensbegeleiding: voor individuen en gezinnen, maar ook in groepsverband.

Geef mij de gave van de tranen
geef me de gave van de taal
geef me het water van het leven

Dorothee Sölle

Ook mijn belangrijkste interesse is het de mystiek te democratiseren. Daarmee bedoel ik dat de mystieke gevoeligheid, die in ons allen steekt, weer wordt toegelaten. (…). Mystieke levensbeschouwing, mystiek schouwen is dan ook de onverbiddelijke waarneming van de gebrokenheid van het leven. Lijden aan de gebrokenheid en die onverdraaglijk vinden dat behoort tot de mystiek.

Dorothee Sölle

LEVENSVRAGEN

Voor mensen van 50 jaar en ouder die worstelen met levensvragen heeft het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) landelijk vijf miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld voor geestelijke verzorging in de thuissituatie.

Levensvragen zijn heel persoonlijk en raken de betekenis van het bestaan, de zin van het leven. Het zijn vragen die sterk kunnen opspelen wanneer iemand te maken krijgt met ongeneeslijke ziekte en een beperkte tijd van leven. Ook bij verlies van werk, relatie(s) of verlies van mogelijkheden door (chronisch) ziek-zijn. Of wanneer iemand heel kwetsbaar is. Het kan gaan over een ingrijpende gebeurtenis in het leven maar ook over geloof en spiritualiteit.
 

SOORTEN LEVENSBEGELEIDING BIJ HEDERA

Zorgcentrum Hedera Zwolle bestaat sinds 2003 en heeft inmiddels ruime ervaring in het helpen van mensen bij het verlies van hun dierbare. De Levensbegeleiding bieden wij bij Hedera aan in drie verschillende vormen, zoals:

Individuele Begeleiding

In een aantal één op één sessies wordt uw rouwproces inzichtelijk gemaakt. U kunt hierbij deelnemen aan andere aansluitende activiteiten zoals onze inloopbijeenkomsten.

Groepsbegeleiding

Deel uw verhaal met andere lotgenoten. Wij bieden diverse bijeenkomsten aan, zoals: bijeenkomsten voor kinderen, jongeren en volwassenen en algemene maandelijkse bijeenkomsten. Onze maandelijkse bijeenkomsten lopen uiteen van het kijken van een film, een muziek bijeenkomst, een wandeling, het delen van ervaringen in het lotgenotencafé tot diverse themabijeenkomsten.

Gezinsbegeleiding

Er wordt geïnventariseerd hoe ieder gezinslid op eigen wijze kan leren omgaan met het verlies.

Meer weten over Levensbegeleiding

Heeft u behoefte aan Levensbegeleiding om het verlies van een dierbare of tragische gebeurtenis te verwerken? Neem dan vrijblijvend contact op met Zorgcentrum Hedera Zwolle door op de contactbutton onder aan deze pagina te klikken. Wij streven ernaar om zo spoedig mogelijk bij u terug te komen zodat wij u kunnen helpen.