Rouwbegeleiding

Na het verlies van een dierbare is het goed om te rouwen, maar hoe rouw je? Er is geen goede of foute manier van rouwen, iedereen die rouwt immers op zijn of haar eigen manier. Toch is het soms prettig om een vorm van Rouwbegeleiding te hebben die u helpt bij het accepteren van het verlies van uw dierbare. Zorgcentrum Hedera Zwolle is gespecialiseerd in diverse soorten Levensbegeleiding: voor individuen en gezinnen, maar ook in groepsverband.

Zijn vermogen om verdriet te hebben, te verlangen en zich te herinneren is kapot gegaan;
hij kan niet ongelukkig zijn in zijn ongeluk
Dorothee Sölle

Rouw is de achterkant van de liefde.
Wie niets of niemand liefheeft kan niet rouwen.

.
Wilhem van der Zee.

SOORTEN ROUWBEGELEIDING BIJ HEDERA

Zorgcentrum Hedera Zwolle bestaat sinds 2003 en heeft inmiddels ruime ervaring in het helpen van mensen bij het verlies van hun dierbare. De Rouwbegeleiding bieden wij bij Hedera aan in drie verschillende vormen, zoals:

Individuele Begeleiding

In een aantal één op één sessies wordt uw rouwproces inzichtelijk gemaakt. U kunt hierbij deelnemen aan andere aansluitende activiteiten zoals onze inloopbijeenkomsten.

Groepsbegeleiding

Deel uw verhaal met andere lotgenoten. Wij bieden diverse bijeenkomsten aan, zoals: bijeenkomsten voor kinderen, jongeren en volwassenen en algemene maandelijkse bijeenkomsten. Onze maandelijkse bijeenkomsten lopen uiteen van het kijken van een film, een muziek bijeenkomst, een wandeling, het delen van ervaringen in het lotgenotencafé tot diverse themabijeenkomsten.

Gezinsbegeleiding

Er wordt geïnventariseerd hoe ieder gezinslid op eigen wijze kan leren omgaan met het verlies.

Meer weten over Rouwbegeleiding

Heeft u behoefte aan Rouwbegeleiding om het verlies van een dierbare of tragische gebeurtenis te verwerken? Neem dan vrijblijvend contact op met Zorgcentrum Hedera Zwolle door op de contactbutton onder aan deze pagina te klikken. Wij streven ernaar om zo spoedig mogelijk bij u terug te komen zodat wij u kunnen helpen.