Individuele Activiteiten

Tijdens een aantal één op één sessies wordt uw individuele rouwproces stapsgewijs met u doorgenomen.
Drie tot vijf sessies zijn vaak voldoende doordat er aansluitende werkvormen worden aangeboden zoals de inloopbijeenkomsten. Door het gevarieerde activiteitenaanbod leert u zo, al doende, op een eigen manier orde scheppen in de chaos na de dood van een dierbare.

aanbevolen sessies

Inloopbijeenkomsten

CREATIEVE ACTIVITEITEN, SPORT EN ROEZELEN

Tijdens deze bijeenkomsten kunnen meer mensen tegelijk deelnemen aan een keuze programma. Iedere deelnemer kan ervaringen delen met aanwezige lotgenoten en deelnemen aan een zelf gekozen individuele werkvorm op maat. Bijvoorbeeld naar aanleiding van een artikel of boek over rouw. Of symbolisch weven met behulp van kledingstukken van de overledene of een ander ontwerp, het maken van een herinneringsvoorwerp, herinneringsboek of levensboek. Er zijn werkbeschrijvingen aanwezig zodat iedereen aan de geboden activiteit kan meedoen. Ook is er een combinatie van verschillende werkvormen mogelijk. Verder kunnen deelnemers gebruik maken van een aantal sportattributen en de roezelcabine. “Gewoon” bezig gaan met iets wat van huis wordt meegenomen is ook een mogelijkheid.    

Inloopmomenten
  • maandag 14:30 – 16:30 
  • maandag 19:30 – 21:30
  • dinsdag 10:00 – 12:00
  • donderdag 19:30 – 21:30
SYMBOLISCH WEVEN

activiteiten weven

Symbolisch weven is een werkvorm voor mensen van alle leeftijden. Met behulp van schering- en inslag draden wordt op een weefgetouw het leven van de overledene symbolisch vorm gegeven. In het weefwerk kunnen allerlei materialen worden verwerkt, zoals bijvoorbeeld katoen, linnen, wol en ook kledingstukken of andere voorwerpen van de overledene. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende soorten weefgetouwen. Dit is afhankelijk van wat er wordt gemaakt zoals bijvoorbeeld een wandkleed, een sprei, een kussen, een bekleding voor een herinneringsdoos. Het weefproces wordt stap voor stap begeleid. Vooraf wordt er onder begeleiding een eigen kleurenpatroon voor de scheringdraden ontworpen.

ROEZELEN
activiteiten Infrarood cabine

Roezelen is een combinatiewoord van rouwen en doezelen. Tijdens deze ontspanningsactiviteit kunt u zelf mee genomen verwenspulletjes gebruiken. In de warmtecabine is ruimte voor één of twee personen en zo ook geschikt als gezinsactiviteit. Tijdens een sessie kan er worden geluisterd naar (zelf meegenomen) muziek.