Vanaf deze plaats wil ik kennis gaan delen uit mijn boekenkast. Ik zal schrijven hoe boekenwijsheid door de jaren heen heeft bijgedragen aan mijn eigen spirituele vormingsproces.

Door mijn werk als Geestelijk Verzorger ervaar ik dagelijks hoe het op zoek gaan naar kennis en het delen van ervaringen mensen op weg helpt zinvol betekenis te leren geven aan ingrijpende gebeurtenissen in het leven en de wereld om ons heen.

Al vanaf de tijd dat ik op kamers ging wonen verzamel ik boeken over allerlei onderwerpen. Kinderboeken en grote mensenboeken. Kijkboeken, studieboeken, naslagboeken, leesboeken.

Na het overlijden van mijn zus in 1978 en mijn eerste man in 1998 kwamen daar boeken over het leren omgaan met de dood bij. Hoe al deze verschillende invalshoeken kunnen helpen het leven positief te leren waarderen met zowel hoogte- als dieptepunten daarover zal ik met regelmaat gaan bloggen.

Deze benadering van het leven en het omgaan met rouw en verlies, als actief spiritueel proces van zoeken en vinden, wordt voor mij samengevat in het boek Duurzaamheid van binnenuit door André Kuipers:

dat het ons herinnert en inspireert om weer even met nieuwe ogen naar onszelf en onze rol in het grotere geheel te kijken. Om op zoek te gaan naar dat gevoel van verbinding in onszelf, met elkaar, en met de natuur.